Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Afrike majú lovecké safari a zo ziskov sponzorujú národné parky, napr. z pytliakov dokážu vyrobiť strážcov parku. V Kanade a USA sa vydávajú pre lovcov povolenky v obmedzenom počte. Lenže Kanada má 30 x nižšiu hustotu obyvateľstva ako napr. Slovensko.

Neviem, v čom by asi mohla byť efektivita lovu u športových lovcov vyššia. V porovnaní s krajinami, kde môžu používať nočnú optiku, alebo tlmiče? Trofejný lov, u ktorého by hrozilo, že sa vymažú z genofondu najlepšie jedince? Aká je vlastne predstava športového lovu? Zaplať a môžeš si zastreliť konkrétny kus, alebo zaplať a máš povolenie na odstrel zaplateného počtu na konkrétom mieste v dohodnutej dobe, kam ti tú zver nejako nalákame? :-)

0 0
možnosti
Foto

Športový rybár ulovenú rybu obvykle môže pustiť. Športový lovec poskytne prestrelenej srne prvú pomoc? :-)

0 0
možnosti
Foto

máte hodně morbidní hobby:-P

0 1
možnosti
Foto

Regulovať zver je potrebné, človek je predátor, ktorý si svoje skutky ospravedlňuje nejakými vyššími morálnymi princípmi. Lovecké pudy má, či chce, alebo nechce, či to popiera, alebo nie. Len by ma zaujímalo, jak by tu takýto športový lov mal vyzerať a čím sa líšia športoví lovci od poľovníkov, ktorí nie sú lesníci, ale majú to v podstate ako voľnočasovú aktivitu. Možno som len nepozorne prečítal blog.

O morbídnosti by sa dalo polemizovať.

0 0
možnosti
Foto

Ne lovecký sport rozhodně není obecně prospěšnou činností.

Doufám, že u nás podobné kratochvíle povoleny nebudou.

2 1
možnosti
Foto

Generuje to peníze, přináší to radost lovcům a ve své regulované formě to reguluje zvěř na optimální množství. Mě to prospěšné připadá dost.

1 2
možnosti

P12e37t47r 38D91r59a21p25a52l

28. 6. 2019 12:33

nazývat lov sportem je mírně řečeno chucpe. ve sportu nejde primárně o to někoho zabít, ale být lepší.

4 0
možnosti
Foto

Neide ani o to byť lepší, ale malo by ísť primárne o zdravý pohyb. Rekreačný bežec, ktorý si ide každý deň len tak zabehať už je u mňa športovec. ;-)

0 1
možnosti

Je mi líto, ale myslivci mě neustále přesvědčují, že oni nemají ve svém popisu starost o zvířata a les, nýbrž že jde o chov zvířat na odstřel a to nikoliv doma, ale v jejich přirozeném prostředí.

Ten odstřel to je vyvrcholení a nejdůležitější bod jejich činnosti, na to se všichni těší a trénují na střelnici a radostně ho za eura umožní sousedům z Německa. Pokud se jim nepodaří se postřílet navzájem, tak následně s láskou zkonzumují co zastřelí a předtím se ještě slavnostně vyfotí se zabitým zvířetem. Nač chovat doma prase,když to jde činit v lese.RvRvRv

1 0
možnosti
Foto

Zase bude pravda niekde uprostred. Utýrať korisť pri love môže šelma, alebo zlý strelec. Extrémistické názory u tejto témy sa dajú očakávať. :-)

Divina je zdravšie mäso. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 966x
V současné době se s železnou pravidelností v médiích objevují zprávy o krutých milionářských lovcích, kteří v zemích třetího světa vraždí ohrožená zvířátka. Tento obraz, který má u veřejnosti nemalou odezvu mi není lhostejný, protože mezi ty arcilotry sám patřím. Nejsem milionář, ani nejdu po trofejích. Přesto se každý rok seberu, vezmu luk, revolver, oštěp, cokoliv a jedu do zahraničí ukojit svoje nejnižší lovecké pudy.

Pro velkou část moderních lidí je takové počínání neakceptovatelné a samotné pojetí lovu jako sportu je u nás bráno jako něco naprosto špatného. Nemám nic proti kritice, pokud je založena na seriózních informacích. To však v tomto případě není zrovna běžné. Informací k tématu je pomálu a lidé lov odsuzují primárně na základě emocí, ne na základě faktů. Snad tedy tento blog svou troškou přispěje k lepší informovanosti o sportovním lovu i jinou než odbornou veřejnost

Pro více informací:

http://bohemianrifles.g6.cz/

Seznam rubrik