Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dík za zajímavý článek. R^

Přírodu nelze přelstít, je je nutné ji pouze respektovat. "Boj proti covidu" je nejen jasným důkazem chybějící pokory, ale zároveň pouhou záminkou, jak vymýt lidem mozky a zotročit je.

No, coviďáky asi moc nepotěšíte.:-P

0 0
možnosti

Tak spíš to vypovídá o povaze Brazilců, kteří si se čtvrt milionem mrtvých spoluobčanů nelámou hlavu. Ale já vás chápu, jako mnoho jiných se chcete především bavit a omezení pohybu vám v tom překáží.

0 0
možnosti

Zrovna včera jsem v jiné diskusi porovnával počty zemřelých u nás a v Brazílii. Po přepočtu mi vyšlo, že u nás vychází 16 zemřelých na 10 000 obyvatel, v Brazílii "jen" 11. Vzhledem k úrovni zdravotnictví a celkové životní úrovni obou zemí (u nás neexistují slumy se statisíci obyvateli), dost zarážející údaj.

1 0
možnosti

Hlavní udávaná čísla jsou nejvíc našvindlovaná. Pozitivita bez klinických příznaků není žádný údaj o nemoci. Vím, že se dnes vyskytují nepříjemné zápaly plic i jiné hodně usmrcující choroby, ale jejich publikování pod chorobu cov19 je hanebnost. Morová apokalypsa se nekoná dnes nikde na světě, ale media to musí ještě nějakou dobu udržet pod pokličkou, aby nás mohli manipulovat. Kdo? To nevím, ale že se tomu nebrání téměř žádný stát, to považuju za kriterium podrobenosti. Komu jsme podrobeni a odkud čerpá vláda své kroky, to mi není známo. Každý má tolik svobody a řádu, kolik si ho vybojuje.

2 0
možnosti
Foto

Pěkně. Fajny blog. Ještě dodej jakesik fotky. A možna dostudovat shodu podmětu s přisudkem, ale jinak dobre. R^

1 1
možnosti

I90v83a30n 23J46i49r21e85š

11. 2. 2021 20:59

Tak to je dokonalé vyznání velké lidské nízkosti a hanebnosti. No nic, vaše volba, vaše odpovědnost, vaše hanba.

3 9
možnosti
Foto

Sam si nizky a hanebny, Ivane.

3 1
možnosti

To, jak který národ prožívá covid, je hodně o tom, v jakém jsi podnebním pásu a taky jak je staré obyvatelstvo. Myslím taky, že ty racionální národy - což je typické pro Evropany - všechno hodně řeší systémově, a protože každý má nějakou školu, všichni všemu rozumí a do všeho mluví...Je to i otázka životní filosofie - Češi a Morava, hojně ateisti, prostě mají jen tenhle život, tak úpí nad představou, že by měli umřít o měsíc dřív. To je fakt děsí. Babiš je takový typický vyděšený ateista ze střední Evropy. Jestlipak umí aspoň Otčenáš?

3 0
možnosti
Foto

Mám v okolí Sao Paula dost velkou část rodiny.... když mrknu první sestřence na zeď... první příspěvek... A pandemia é uma realidade. Cuide de você e de todos!

0 0
možnosti

V Brazílii je teď předpokládám léto - v létě se koronavir u nás i v celé Evropě šířil podstatně méně než na podzim a teď v zimě.

Dalším důležitým faktorem je podle mého názoru demografická struktura obyvatelstva - u nás a v Evropě je podstatně vyšší podíl starších obyvatel než v Brazílii - pro starší obyvatele je koronavir mnohem nebezpečnější.

2 0
možnosti

Ještě bych dodal, že ta uváděná čísla by bylo dobré doplnit třeba o počet testů. V přepočtu na obyvatele se v Brazílii testuje asi 5x méně, než v Česku.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS