Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Připomínáte mi ty holky, co podstupují 99 plastických operací, jen aby vypadaly jako panenka Bárbí.

Není to nezákonné, ale to je asi tak všechno, co pozitivního k tomu ze říci.

2 0
možnosti
Foto

Lov nemusím, zvláště ten s moderními zbraněmi, kde zvěř nemá žádnou šanci. Na druhou stranu si myslím, že je to vaše věc a věcí těch co v daném místě žijí. Pokud si vzájemně směníte své potřeby, pak je to v pořádku.

1 0
možnosti
MJ

Hlavní argument je, jak to místním pomáhá. Pan Richard Jaroněk, který o tom asi něco ví, říká, že místním jde jen nepatrná část, jakási almužna. Nejvíc mají zprostředkovatelé takových lovů. Jako ta vaše hvězda. S žirafím srdcem. Jděte k čertu.

7 1
možnosti
LT

"Hlavní argument je, jak to místním pomáhá. Pan Richard Jaroněk, který o tom asi něco ví, říká, že místním jde jen nepatrná část, jakási almužna."

Problém je ten, že to, co pro nás může být almužna, je z hlediska místního člověka kupříkladu měsíční plat. (Věřte mi, že kolegům z bývalé práce jejich němečtí kolegové z sesterské firmy řekli do očí, že za takových podmínek co mají a almužnu co berou by je do práce nikdo nedostal. Soudit to, co je almužna nebo ne je velmi ošidné).

"Nejvíc mají zprostředkovatelé takových lovů. Jako ta vaše hvězda."

Jenže dotyčná byla koncová lovkyně, nikoliv zprostředkovatel, naopak ta z ty peníze vydala (dobře, její manžel aby jsme byli konkrétní, ale dotyčná z nich opravdu neviděla ani cent).

"Jděte k čertu."

Líbí se mi, jak lidé mají sklon někoho posílat do pekla nebo k čertu. Ad jedna. Vy čerty znáte osobně, že víte jací jsou? Ad dva. Vy je natolik znáte, že máte povolení někoho k nim posílat? ;-D

3 1
možnosti
PK

No, lov není sport, ale jen psychická úchylka..a fotka se srdcem zvířete...Rv

3 1
možnosti
RK

Přesně, Péťo. A proto civilizovaný člověk přestal lovit a zavřel zvířata do chlívku ;-D.

1 0
možnosti
KT

Až se tak někdo vyfotí s Vaším srdcem...

No a co?

8 0
možnosti
RK

No bať. Kráva je můj bratr a jak u někoho na fb uvidím jak žere steak, ať si mě nepřeje. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 966x
V současné době se s železnou pravidelností v médiích objevují zprávy o krutých milionářských lovcích, kteří v zemích třetího světa vraždí ohrožená zvířátka. Tento obraz, který má u veřejnosti nemalou odezvu mi není lhostejný, protože mezi ty arcilotry sám patřím. Nejsem milionář, ani nejdu po trofejích. Přesto se každý rok seberu, vezmu luk, revolver, oštěp, cokoliv a jedu do zahraničí ukojit svoje nejnižší lovecké pudy.

Pro velkou část moderních lidí je takové počínání neakceptovatelné a samotné pojetí lovu jako sportu je u nás bráno jako něco naprosto špatného. Nemám nic proti kritice, pokud je založena na seriózních informacích. To však v tomto případě není zrovna běžné. Informací k tématu je pomálu a lidé lov odsuzují primárně na základě emocí, ne na základě faktů. Snad tedy tento blog svou troškou přispěje k lepší informovanosti o sportovním lovu i jinou než odbornou veřejnost

Pro více informací:

http://bohemianrifles.g6.cz/

Seznam rubrik